Wentelteefjes | Ouderwets lekker!

Als vroeger het brood oud was maakte mijn moeder er wentelteefjes van. Was het brood maar vaker oud, zo lekker! Nu maak ik ze ook voor onze kinderen en die vinden het net zo heerlijk. Het is simpel en de mogelijkheden zijn eindeloos… Hier het basisrecept!

Dit heb je nodig

  • Brood
  • Eieren
  • Melk
  • Boter of olie om in te bakken
  • beleg naar keuze
  • koekenpan

De hoeveelheid eieren en melk hangt een beetje af van het soort brood en hoeveel je er wilt gaan maken natuurlijk. Ik gebruikte deze keer 4 eieren en ongeveer 100 ml melk.

Bereiding

Je klutst de eieren met de melk los in een schaal waar het brood plat in kan liggen. Verhit de boter of olie in een koekenpan. Doop het brood 1 voor 1, om en om in het ei-mengsel. Bak ze 3 minuten aan elke kant op halfhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn.

Beleggen

Wij eten ze vaak alleen met een beetje suiker maar je kunt er echt alle kanten mee op. Poedersuiker, (appel)stroop, chocopasta, hagelslag, jam of vers fruit. Wat je zelf maar lekker vindt.

20180501_092421.jpg

Variatie-tips

Niet alleen met het beleg kun je variëren, ook met het brood of zelfs het beslag. Je kunt wentelteefjes ook prima maken met suikerbrood of krentenbrood. bolletje ijs erbij, wat slagroom en je hebt een heerlijk dessert. Voeg eens een snufje kaneel aan het beslag toe of doe gek en maak ze met pizzakruiden en kaas. De mogelijkheden zijn eindeloos!

EET SMAKELIJK!

Welke variant ga jij maken?

X Margje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s