About Berber

img_2214

Founder & Blogger Zusthave.nl

Mijn Blogs Mijn Instagram

Over mij

Ik ben Berber Rudolphi-Visser founder en blogger bij Zusthave. Ik ben geboren in maart 1995 en al sinds juli 2013 smoorverliefd op mijn man Ronald. In september 2017 hebben wij elkaar het ja-woord gegeven en zijn we geregistreerd partners. Wij wonen in een klein dorpje in het zuidwesten van Friesland.

Ik ben een huismus, bescheiden, verlegen en een beetje onzeker. Zorgzaam, perfectionistisch (als ik één verkeerde streep op papier zet begin ik opnieuw), georganiseerd maar ook kan ik op z’n tijd een enorme rommelkont zijn. Bijzonder close met mijn moeder, een beetje gek (maar dat heb ik niet van een vreemde), een enorme interior freak (was mijn bankrekening het daar ook maar mee eens), creatief en een groot autocross supporter. Ik hoop ooit nog romantisch ten huwelijk te worden gevraagd en mijn allergrootste droom is moeder worden van een huis vol kinderen! (Oké misschien niet een huis vol, maar.. Je snapt het wel)

Opleidingen

In augustus 2011 ben ik begonnen aan de opleiding Media, Games & IT op het Friesland College in Heerenveen. Dit liep niet helemaal zoals gepland. Ik begon met de doelstelling om Grafisch Vormgever te worden maar tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat Interactieve Vormgeving (webdesign) nog véél interessanter vond. Maar helaas was na mijn stage van 20 weken bij een reclame-bureau voor mij de lol er af. Ik was totaal ongemotiveerd om nog door te gaan, maar op aanraden van mijn ouders toch doorgezet. In 2014 heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om deze opleiding onafgemaakt te stoppen.

Ik koos ervoor om een héle andere richting op te gaan, namelijk: autotechniek. Met enige twijfels van mijn ouders ben ik ervoor gegaan, en heb ik voor mijzelf gekozen. Door mijn inmiddels 19 jarige leeftijd begon ik deze opleiding met een hele andere insteek dan mijn vorige opleiding.. Ik wou iets doen en daar ging ik ook voor, dit was ook te zien aan mijn cijfers. Ik vond het interessant en dat motiveerde mij om te laten zien dat ik het wel in mij had. Helaas waren die theoretische cijfers (van toetsen tot examens) het tegenovergestelde van wat ik in de praktijk presteerde. Theoretisch had ik het allemaal goed in mijn hoofd, maar zo gauw ik met mijn handen aan het werk moest begon ik te twijfelen. ‘Ik kon dit niet nog een keer laten gebeuren’.

Helaas kregen we in oktober 2015 het verschrikkelijke nieuws dat ons vader op veel te jonge leeftijd kwam te overlijden.. Dit had een enorme impact op ons gezin en dus ook op mij. Ik heb een aantal weken school op een laag pitje gezet. Maar heb het na een aantal weken weer met 200% opgepakt. Ik moest en zou mijn vader trots maken. Ik heb weken extra uren met andere klassen meegedraaid om in de praktijk ook beter te worden. Uiteindelijk heb ik de praktijkexamens gehaald waarvan 1 een herkansing was en mocht ik in juli 2016 mijn diploma in handen nemen.

Ik heb in tussen de bedrijven in altijd met veel plezier bij mensen thuis geholpen in de huishouding. Maar inmiddels ben ik begonnen als chauffeuse bij een Automaterialen zaak waar ik klanten voorzie van onderdelen.

Ik wens je alvast veel lees plezier!

Veel liefs, Berber.

Advertenties